SELAMAT DATANG-WELCOME-AHLAN WA SAHLAN

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

Semua contengan di sini adalah hak cipta terpelihara tuan tanah. Segala salinan dan tampalan tidak dibenarkan sama sekali ya!!! Apa jua hasil paparan di sini adalah titik peluh dan perah otak tuan tanah. Tuan tanah punya hak mutlak untuk buat apa sahaja. Sebarang komen membina dan menghina di jemput dengan tangan terbuka. Kepada yang berminat dan sokong, jutaan terima kasih ya. Pada yang tak suka dan dengki, terima kasih juga ya. No body perfects, i've tried my best.Blog ini hanya lah untuk hiburan, menjadi kawan dan diari tuan tanah. Ada mata pandang, ada telinga dengar, ada mulut diam..!!!Thank you for visiting this blog. Please enjoy...(^__^)

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Wednesday, February 23, 2011

Kantoi Bunuhh!!!

Salam satu Malaysia dan assalammualaikum w.b.t


Hari ini, Taman Dahlia digemparkan dengan satu berita bunuh yang kejam!
Peristiwa ngeri itu berlangsung lebih kurang pukul 9.45 pg-10.00 pg.
Wartawan AmoYz melaporkan dari tempat kejadian....

Hahahaha....puyus jek intro post ari ni!
Jangan marah ekk,,saje jek nak mengasah bakat penulis laporan berita..
Mana tau leh join jadi ahli skuad cakna ke,,sinar harian ke...hihihi

Semua kisah tu disedari aku sendiri..Sedang asyik aku melayani telatah si cilik akmal kat rumah..
Tiba-tiba dengar bunyi yang agk mengerikan...

Grrr...grr....ggggrrrrr!!!

Aku jenguk ke luar..Tengok rubi a.k.a arnab melompat-lompat dalam sangkar kat tepi umahh tuu..
"Laaa,,ape kesss lahh ni.." Tanye aku dalam hati..

Aku pun bukak sliding door tuh,,jenguk kepala ke belakang...
wooo,,kucing pendatang haram tanpa izin sedang makan burung gembala kerbauu rupernye..
Patut rubi panic ketakutan rupernyerrr...

Selaku wartawan yang tak bertauliah,,,aku pun snap lah beberapa gambar..
Kucing tuh nampak garang dan takut-takut..
Walhal aku pun takut kalau kucing tu sambar ke arah aku nantii..
Tapi takpe..kene beraniiii...hahaha...
huweeeekkkk!!!

Tengah snap pictures tuh, aku terpikir,,
Kalau lah wonderpet betul-betul wujud...mesti dah datang selamatkan burung tuhh...
"Telefon berbunyiiiii.....hahaha"
"Apa yang penting? Kerjesame...lalalala"

Haa....berikut antara gambar yang sempat aku rakamkannn....

1. Suspek dikenal pasti..
2. Suspek dari jarak dekat..
3. Suspek sempat menjelingg...hahaha
4. Rubi, saksi penuh kejadian
5. Suspek membawa mangsa lari
6.  Melangkah dengan tergesa-gesa
7. Its Privacy please!!!
8.  Nak ke mana lah tuu??
9. Jom kita terjahh sama
10. Semakin lajuuu larinyeee
11. Laa menyorok rupernyeee....takut lah tuu..

Nilah dia salah satu rantai makanan dlam kitaran hidup haiwan...
Teringat lah pulak zaman sekolah dulu belajar Sains..
Kalau ikut kejadian ni, kita boleh apply macam ni kot:-


Pengeluar- Daun
Pengguna Primer-Ulat
Pengguna Sekunder-Burung
Pengguna Tertier-Kucing

Haaa....korang ingat lagi tak...
Daun dimakan oleh ulat, Ulat dimakan oleh burung, burung dimakan oleh kucing.
Ha,,sempurna satu rantai makanan

##Rantai makanan ---- adalah perhubungan antara pemakanan dengan organisma.

Sekian sahaja laporan untuk hari ini..Heee~~~

8 comments:

a n a . i z z t y said...

menyempat aje suspek tu menjeling ye..hahaha... :)

AmOyz said...

tulah ana..sempat menjeling tauuu...
yelah dia tau paparazzi sdg capture aksi-aksi terlampau dia tuhh..haha

interpreemmmm jap...ahaksszz..=P

apik pehe said...

laaa..cian burung..naper x halang?huhu

Afzainizam said...

║║╔║║╔╗ ║
╠╣╠║║║║ ║
║║╚╚╚╚╝ O
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

uihhhh ni paparazi ke CCTV

Isteri Yang Comel said...

leh jadik ejen CSI nie

AmOyz said...

apik,, tak sempat nak halang..burung tu dah tak bernyawa dah..kucing tu plak asyik mengerang jek macam marah bila amoyz tengok dia..huhu....

AmOyz said...

Afzainizam...haha,,,,dua2 boley...ekekeke

AmOyz said...

kak isteri comel,tulah,,jadi ejen CSI best ni kan kak...sy memang suke edisi siasat menyiasat nihh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...