SELAMAT DATANG-WELCOME-AHLAN WA SAHLAN

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

Semua contengan di sini adalah hak cipta terpelihara tuan tanah. Segala salinan dan tampalan tidak dibenarkan sama sekali ya!!! Apa jua hasil paparan di sini adalah titik peluh dan perah otak tuan tanah. Tuan tanah punya hak mutlak untuk buat apa sahaja. Sebarang komen membina dan menghina di jemput dengan tangan terbuka. Kepada yang berminat dan sokong, jutaan terima kasih ya. Pada yang tak suka dan dengki, terima kasih juga ya. No body perfects, i've tried my best.Blog ini hanya lah untuk hiburan, menjadi kawan dan diari tuan tanah. Ada mata pandang, ada telinga dengar, ada mulut diam..!!!Thank you for visiting this blog. Please enjoy...(^__^)

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Saturday, February 26, 2011

Durian dan khasiatnyer

Sekalis endawa,,pening kepala. Tapi bila tengah syok makan, tak ingat dunia...

Bila dah leoas makan, tekak rasa panas lah, berpeluh lah, pening lah..
Bila orang sebelah sendawa bau rasa nak marah...hahaha
Tapi sendiri sendawa takpe pulakkk...

Apekah????
Ni lah kes Raja segala buah....
Buah Durian...atau dalam bahasa arab, Abu Shaukah...Bapak duri..hahahaha

Kali ni balik-balik jek, baru keluar kereta menusuk hidung bau durian sampai ke garaj.
Rupernye bonde beli durian dua guni..hahaha
Nyum nyum...

So, lepas maghrib tadi, semua dok merewang makan durian...
Korang suka makan durian tak???
Ada tak yang tak boleh bau durian langsung???

Aku tak boleh makan durian yang rasa pahit gila tuh..
Yang tu tak pelawa aku pun takpe..
hahaha..
Tapi kalau yang rasa manis lemak tuh,, tu memang peberet lah...

Ni jek baki yang tertinggal...=)
Ni pulak kulit-kulitnya..bertambun haaa
Haa..lepas makan durian tuh. paksalah diri anda minum air masak gunakan pangsa durian tu. Orang tua kata boleh mengelakkan panas badan. yelah, kalau dah makan durian banyak-banyak. tekak sakit, mata berair, badan panas.. Mana tahu tips ni berkesan kan..
Buah durian tu pun manis giler, ape salahnya bilas denagn air masak seteguk dua...betul x?

Yang ni untuk dibuat tempoyakk...sebab masam
Jadi orang janganlah membazir yer. Mana buah yang masam sikit tu, busuk sikit tuh, leh la ambik buat tempoyak. Walaupun aku ni tak reti makan, tapi ahli keluarga yang lain makan...huhu..bukan susah pun buat tempoyak,, campur garam sikit jek. Lepas tuh simpan dalam bekas. Any time nak makan ambil lahh... 
Senang kan????

Basuh tangan guna air lalu dari kulit durian

Haa..ni tips lagi satu, kalau nak basuh tangan, dan takut tangan korang berbau... Korang leh lah gunakan petua ni. Aku dapat petua ni masa aku join baktisiswa di felda soeharto dulu. Ibu angkat ku ajar..
Cucur air dekat kuloit durian tu, lepas tu guna air tu basuh tangan. Kompom tak bau tangan korang...
So, takde lah segan sangat kalau nak salam dengan orang nanti kan...(^__^)V

Tak lama lagi musim durian berleluasa lah...wahhh
shedapppp!!
teringat masa aku di UIA dulu.
Siap singgah kedai jual durian tepi jalan, masa tu aku dengan member aku pegi belajar moto kat pusat memandu SKEM Gombak...
Dek kerana tak tahan terliur tengok orang jual durian, siap singgah tepi jalan makan kat situ gakk...hahaha

Lepas tuh, balik hostel siap buat pulut durian dengan rumate-rumate ku..
Rumate-rumate yang teringin gak siap beli santan, pulut, gula merah dan durian sekali..
Yang tukang masaknye aku..
hahaha...shedap nye..
Masa tu bulan pose tahun lepas, dekat 3 hari jugaklah serawa durian tuh tahan...
So berbuka dan sahur makan serawa tu je la...
Cicah roti pon sodapppp

Pulut dimakan dengan serawa durian...nyum2x
Haa, aku still simpan lagi tuh gambo nye..wee~~
Menggamit memori...


1 comment:

anaiha yusof said...

salam ana nak buat promosi nie,
Dapat RM100 - RM500 Sehari Dengan Bisnes Segera!
Dapatkan Laman Web Anda Sendiri & Nikmati Keuntungan 100% Milik Anda.
Murah hanya rm 49.90
kalau nak maklumat lanjut sila layari link nie=)
http://www.dmshop.netii.net/
tq.100%confirm

lagi2 promosi kalau nak resepi resepi yang sedap & menarik sila layari link ini
http://mynoraza-resepiariffbonda.blogspot.com/
follow sekali pun chumel2 juga =)

dan juga tutorial letak banner HB dapat gain 4 sen per click =) http://splendiferousandleisure.blogspot.com/2011/02/tutorial-letak-heartbeatdapat-4-sen-1.html
tq
btw nice to know you keep in touch

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...