SELAMAT DATANG-WELCOME-AHLAN WA SAHLAN

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

Semua contengan di sini adalah hak cipta terpelihara tuan tanah. Segala salinan dan tampalan tidak dibenarkan sama sekali ya!!! Apa jua hasil paparan di sini adalah titik peluh dan perah otak tuan tanah. Tuan tanah punya hak mutlak untuk buat apa sahaja. Sebarang komen membina dan menghina di jemput dengan tangan terbuka. Kepada yang berminat dan sokong, jutaan terima kasih ya. Pada yang tak suka dan dengki, terima kasih juga ya. No body perfects, i've tried my best.Blog ini hanya lah untuk hiburan, menjadi kawan dan diari tuan tanah. Ada mata pandang, ada telinga dengar, ada mulut diam..!!!Thank you for visiting this blog. Please enjoy...(^__^)

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Saturday, January 22, 2011

.::LOVE..bout LOVE again::.

Hye sumer....sume dah tido dah ke??? Esok kan sabtu,mesti ramai yang lom tido lagi kan... Aku lagi sibuk tolong my bro-in-law wat keje-keje opis.. Saje2 jek mengisi mase terluang ni kan. Dan seperti biasa,,hati melonjak ingin menulis sumthing dalam blog ni...Kali ni,,tak tahulah nak cakap ape sebenarnye.. Nak tulis topik ape pun ketandusan idea.. Cuma tiba-tiba terpikir kembali,,

What i've done before throughout the years.....which I mean about love...for the relationship that already built bout 6 years..Hurm,,quite long huh??? Some people may already in the marriage already with the age like this...

Actually, the history begin like this..I knew him on the 1st May 2004..Long time ago..I was helping my mom during that time which actually in line with the celebration of the Labor day, we are selling some stuff in front of my aunt's restaurant... Hurm..one boy keep miscalling me..within a second..tettt..tettt...argghhhh..very iritating and annoying...

A bit later, i knew dat boy was my cousin's friend..hohoho..my cousin gave my phone numbers to him... Grrrrrr...hahaha...I dont have any special friend yet.. Why?? Because Im a bit tomboy on that age.. A bit rough from others gurl teen..  Two three weeks later, we began to message each other.. Without meet each other.. Then, we lost contact about several months due to my SPM exam... After exam was done.. I try to SMS him,, dont know why,, I seem like miss him..miss the miscalls every second..hahaha... Oh NO!! Suddenly Im realize Im start to like him...

Our firts pic b4 went to matriculation.
I think he was succeed winning my heart during that time..I dont know how and why? maybe the destiny...and the chemistry...hahahaha..so funny.. Actually,,I also have another friend which i close with,,SS.. He from Sabah, i knew him from one event that i representing my school at Pahang.. During that time MI and SS who the only person keep SMS with me.. Both are very nice.. But,, MI attracting me more... He proposed me on 13 Dec 2004. I've accepted it without too much words... So, form that day, I have couple relationship already...fall in love everytime.. SS is my best friend...Im really appreciate his kindness..he is good friend..maybe we are not meant to be together, but we are meant as a good friend.. But know,, i lost contact wit SS...maybe he angry with me... Sorry SS,,but you always be in my heart as a good friens..one of my good friends...


Our couple ring...
Aduihhh,,geliat lak lidah aku cakap omputih ni..hahaha..sory guys... kalau langage aku tu betol takpe gak kan,,elak kene gelak dengan readers jek jap lagi..huwahahaha....dah la dulu cite pasal ni...hurmm,,,will be continued soon...maybe after kitaorang ada something nanti.. when it is become officially... bila??hurm bila yerk?? InsyaAllah...niat di hati ingin cepat,,tapi semua itu ketentuan Illahi... Setelah berbagai dugaan, air mata ini mengalir,, daku impikan kebahagiaan sebenar di sampingnya.. chewwwaahh..uhuhuhu..Mungkin peluang yang kuberikan padanya ini adalah yang terbaik untukku..Amin



<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ha,,yang ni,,aku nak story kat korang perkara-perkara yang aku wat..bila dikenang balik,,rasa nak ketawa.. Tak sangka yang aku ni jugak romantik dan very loving..Cesss,,perasan.. 
Aku pernah poskan kad untuk MI sempena birthday...Bahasa emmang jiwang habis lah..huhuhu..Siap ada sajak khas lagi..Ciptaan sendiri untuknya..

Aku pernah hantar poskad ke rumahnye on the day his first day working at PDMG. Tapi yang sedihnya, dia mula-mula kata kad tu bos lama yang bagi. wish congrate dan good luck segala bagai. Sengaja aku tak tulis namaku dibawah...aku just signature jek..Dia boleh call bagitau pasal poskad tu.. Aku lak just senyap sebab nak nangis..Why he didnt recognize my writing, my sign..huwaaaa... finally, aku mesej dia bagitau hal sebenar.. He say sorry....sedey kan.. niat nak jiwang-jiwang dan hargai dia.. I wanna give him support..huhu

Izmazani---

Aku pernah belikan kemeja mahal wooo untukdia.. Siap dalam beg dan sekeping kad cinta. balik-balik kad aku ni kan..hihihi..masa tu aku bagi kat dia,,hope baju tu muat lah..main agak-agak jek.. Aku belikan sempena dia nak pergi interview kerja masa tu.. Nak dia pakai on the interview day.. Dalam kad tu,,macam biasalah kan...ayat-ayat puitis untuk dia..hihihi....Alhamdulillah,, on the day,,dia pakai baju tu dan dapat that job..hoorayyyy...

Aku pernah bagi hadiah secara tiba-tiba.. Masa tu jumpa sekejap jek kot,,,mintak dia buka depan-depan aku. I love that moment... Nak tahu ape? A frame with our picture on it..Macam-macam aku pesan.. Nak suruh dia letak pic tu dalam bilik..Biar hari-hari dia tengok..heeee~~

Aku juga tak pernah lupa kalau pegi mana-mana mesti belikan sumthing untuk dia.. Biasanya bajulah... Ade jek baju,,dan kebiasaannya baju yang kubelikan tu sama dengan aku.. Means,,baju couple lah...Mostly warne hitam..sebab dia suka warna hitam..

Blog ni,,aku gunakan combination nama kami as URL..Izma+Zani...huhuhu... Kalau boleh evrything I want to do with him.. Ade kait mengait dengannya... Username ke,,ade jek nama dia kutitip bersama...Izaz...Ctiz...Semuanya dia...(^__^)


Aku pernah bagi Glass Ball ni kat dia...Aku beli dua..satu untuk dia,,satu untuk aku....comel kang bear dalam tu..Aku ibaratkan kami didalam sebuah istana cinta yang indah...insyaAllah,,one day.. Jika jodoh kami...

Aku juga pernah celebrate birthday dia..siap beli kek dan buat BBQ for him.. Nasib my sister sporting dan benarkan aku buat kat rumah dia..Masa tu birthday dia yang ke berapa yer?? ermmm..masa tu tahun 2006 kalau aku tak silap.ha..yang ke-20...best2...masa tu dia belajar kat poli lagi....kebetulan masa tu aku cuti, dapatlah merasa menyambut..



 Lagu ni,,aku pernah bagi dia dulu...hihihi...

Lagi satu,,mak dia kata,muka aku ada iras-iras dengan penyanyi lagu ni...hihi...ramai gak yang cakap..tak tahulah tang mana...

Inilah dia....Farahdiya... Mana ada sama...jauh panggang dari api.. menangis air mata darah jap lagi si farahdiya ni..dia lagi cantik kotttt, hidung mancung, slim jek body.....aku ni sape lah....huhu


Ha,,cuba korang tengok gambor aku yang ni..kawan-kawan ramai kata ada iras sikit-sikit...buweekkksss...
First time bersolekkk...hahaha..macam per jekk



  Klah,,next time post lg pasal ape dia wat pulak pada aku...wink winkkk...loveeeeeee....




8 comments:

.: iEyLa :. said...

wink2...
happy for u dear..

Anonymous said...

moi....ko lagi lawa dari artis tu...pada aku...ko the best la!=)

Anonymous said...

moi!!!! pada aku ko lagi lawa dari artis2 tu...=) ko the be best la beb..=)
kawen aku datang rewang!ehheh

Anonymous said...

=)rindu zaman uia....=(

Khumaera Ismail said...

ade sikit.. =)
maera pun org ckp ade iras artis..wahahaha~ malu-malu.. Maera dan Ummi Nazera??

AmOyz said...

iela, thanks yaaa

AmOyz said...

Sobrina, thankz kat ko..InsyaAllah,,ko kawen aku datang if takde apa aral kay..aku datang dengan iz..

AmOyz said...

Maera,,sy takde niat pun nak pegi angsana,,tak tahu pun pasal exhibition bridal tu..hehehe..lepas jek pegi pasar rabu trus singgah angsana,,tup2 tgok ade konsert seme,,tapi sempatlah amek pamplet2 bridal yang ada..=P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...