SELAMAT DATANG-WELCOME-AHLAN WA SAHLAN

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

Semua contengan di sini adalah hak cipta terpelihara tuan tanah. Segala salinan dan tampalan tidak dibenarkan sama sekali ya!!! Apa jua hasil paparan di sini adalah titik peluh dan perah otak tuan tanah. Tuan tanah punya hak mutlak untuk buat apa sahaja. Sebarang komen membina dan menghina di jemput dengan tangan terbuka. Kepada yang berminat dan sokong, jutaan terima kasih ya. Pada yang tak suka dan dengki, terima kasih juga ya. No body perfects, i've tried my best.Blog ini hanya lah untuk hiburan, menjadi kawan dan diari tuan tanah. Ada mata pandang, ada telinga dengar, ada mulut diam..!!!Thank you for visiting this blog. Please enjoy...(^__^)

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Sunday, February 14, 2010

Selamat Pengantin Baru: Yusri&Zura

SELAMAT PENGANTIN BARU YUSRI & ZURA

Hari ini, tanggal 14 Februari 2010, saya dan teman-teman menghadiri Majlis Walimatul'urus di antara Yusri dan Zura bertempat di Sungai Buloh, Selangor. Majlis ini merupakan majlis resepsi rumah pengantin lelaki. Majlis sebelah pengantin perempuan selamat dilangsungkan pada 31 Januari yang lalu selepas diijabkabul pada 30 Januari 2010. Malangnya, ramai sahabat yang tidak dapat mengahadiri majlis ketika itu berikutan cuti pertengahan semester yang berlangsung serentak. Saya juga tidak terkecuali. hehehehe.....Kami bertolak dari UIA pada pukul 11 pagi dan sampai ke rumah pengantin pada 12.10 pagi. Alhamdulillah, tiba juga kami ke destinasi selepas bebrapa kali tersalah jalan. Faham-faham sajalah, jalan raya sekarang, kalau silap masuk lorong, dah ke lain kita dibawanya. So, terpaksalah U-turn.... Tiba sahaja di sana, kami di sambut oleh ibu pengantin lelaki dan kami dibawa untuk menjamu selera. Ya, hari ini saya berpeluang makan "nasi minyak" zura, lepas ni sape tahu, berkat seri pengantin, saya dapat merasa makan "nasi minyak" sendiri...hehehehe


Selang bebapa minit kami menjamu selera, kedua pengantin tiba diiringi paluan kompang. Meriah betul suasana ketika itu. Masing-masing makan cepat untuk menyaksikan ketibaan mereka. Pengantin disambut dengan persembahan silat gayung makrifah yang memakai baju serab hijau dan kemudiannya pengantin diiringi dengan "selawat pengantin".

Setelah pengantin masuk ke rumah untuk sesi persandingan, kami tidak melepaskan peluang untuk merakamkan kenangan bersama di atas pelamin. Saat-saat inilah yang akan menjadi kenangan manis bersama 5 atau 10 tahun akan datang.


Selepas puas bergambar, pengantin meneruskan acara dengan sesi makan beradap. Pengantin dihiburkan oleh persembahan tarian oleh adik-adik manis serba merah, sedondon dengan tema pakaian pengantin yang serba "maroon". Kami juga terus meminta diri untuk beransur pulang kerana masing-amsing ada agenda sendiri di sebelah petang.

Semoga Yusri dan Zura berbahagia ke akhirnya dan dilimpahi keberkatan oleh Allah s.w.t...amin

Sekian.....

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...