SELAMAT DATANG-WELCOME-AHLAN WA SAHLAN

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

Semua contengan di sini adalah hak cipta terpelihara tuan tanah. Segala salinan dan tampalan tidak dibenarkan sama sekali ya!!! Apa jua hasil paparan di sini adalah titik peluh dan perah otak tuan tanah. Tuan tanah punya hak mutlak untuk buat apa sahaja. Sebarang komen membina dan menghina di jemput dengan tangan terbuka. Kepada yang berminat dan sokong, jutaan terima kasih ya. Pada yang tak suka dan dengki, terima kasih juga ya. No body perfects, i've tried my best.Blog ini hanya lah untuk hiburan, menjadi kawan dan diari tuan tanah. Ada mata pandang, ada telinga dengar, ada mulut diam..!!!Thank you for visiting this blog. Please enjoy...(^__^)

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Tuesday, December 6, 2011

Twister Lovehunter

Assalammualaikum semua...

Hai semua...tengah watpe petang-petang macam ni yer?? Puasa ke? Amoy tengah bosan kat opis, bukan sebab takde kerja, ade yer.. Tapi tengah sakit kepala dans eram sejuk macam nak demam..... So, tetiba datang lah semangat nak update blog...hehehe

okay, kali ni nak share satu resepi, yang tak lah seberapa gah macam chef-chef handalan.. Semalam kebetulan berpuasa 9muharam-hari tasu'a, juadah berbuka menjadi pilihan ialah "Twister Lovehunter"... nama ni amoy yang bagi sendiri yer, bunyi macam ganas dan ngeri je kan.. hahahaha...

kebetulan dalam fridge ada bahan-bahan nye, so jadilah resepi rekaan sendiri tu...

lets check it out!!

Twister Lovehunter

Bahan-bahan:

Roti:
1 pack Roti Paratha Segera
sedikit planta (untuk goreng roti paratha)

Inti:
2 ulas bawang putih (dimayang)
1 biji bawang besar (dimayang)
2 biji cili (saya guna cili padi, cili besar habis)
2 biji kentang (potong dadu)
1/2 biji lobak merah (potong dadu)
1/2 cawan air
1 camca serbuk kari
1 camca sos tiram
Garam
Serbuk perasa knorr
Fish ball (potong dadu)
Crab Stick (potong dadu)
Vegi ball (potong dadu)
** kalau ada ayam atau daging lagi sedap, saya takde sebab tu pakai aneka bebola.

Cara-cara:

  1. goreng roti paratha sehingga garing
                                     
                                      alamak, yang ni terhangit pulak...hehehe

Kemudian, mula menumis bawang putih, bawang besar dan cili sehingga naik aroma.


tuangkan kentang dan lobak serta sedikit air. biarkan sehingga kentang dan lobak empuk.
masukkan rempah kari dan sos tiram. kacau hingga rata.


masukkan fish ball, crab stick dan vegi ball yang dipotong tadi ke dalam kuali. gaul sekali lagi hingga rata.

bila air kering, boleh lah matikan api.



siap untuk digulung
Kalau nak gulung kene kemas-kemas yer. Saya semalam sebab dah azan, kejar waktu berbuka gulung lebih kurang, jadi hasil potongan nanti tak cantik lah..

Selamat mencuba!!!

1 comment:

.: iEyLa :. said...

teringat plak yg dekat asma' dlu...
rindunyer zmn study dlu...hukhuk

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...