SELAMAT DATANG-WELCOME-AHLAN WA SAHLAN

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

Semua contengan di sini adalah hak cipta terpelihara tuan tanah. Segala salinan dan tampalan tidak dibenarkan sama sekali ya!!! Apa jua hasil paparan di sini adalah titik peluh dan perah otak tuan tanah. Tuan tanah punya hak mutlak untuk buat apa sahaja. Sebarang komen membina dan menghina di jemput dengan tangan terbuka. Kepada yang berminat dan sokong, jutaan terima kasih ya. Pada yang tak suka dan dengki, terima kasih juga ya. No body perfects, i've tried my best.Blog ini hanya lah untuk hiburan, menjadi kawan dan diari tuan tanah. Ada mata pandang, ada telinga dengar, ada mulut diam..!!!Thank you for visiting this blog. Please enjoy...(^__^)

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Sunday, June 19, 2011

Tips: Kuku Chantek dan Bersinar

Jangan pandang remeh pada kuku anda. Kuku anda juga bolehmelambangkan keperibadian anda ye! Bagaimana?? Jika kuku yang kusam dan kehitaman, yeeeuwww... Mungkin orang yang memandang kamu akan mengatakan yang kamu ini pengotor dan gila berkebun..hahahaha

Berikut adalah tips nya..

Gunakan berus gigi yang telah disapu ubat gigi yang mengandungi bahan pemutih. Berus kuku anda secara perlahan dan biarkan seketika selama 10 hingga 15 minit. Kemudian basuh dengan air dan keringkan dengan tuala. Ulang dengan kerap selama beberapa minggu untuk hasil yang lebih sempurna.


Ambil sebiji lemon yang telah dicampurkan ke dalam air suam. Rendamkan selama 15minit dans etelah itu gosok kuku anda dengan lemon tersebut. Kemudian lapkan dang keringkan dengan tuala. Namun, jangan amalkan terlalu kerap kerana lemon oleh menjadikan kuku anda semakin menipis.


Sapukan kuku anda dengan minyak zaiton sekerap yang mungkin seolah anda memakia losyen. Kuku anda akan berkilat seperti  memakai pengilat kuku.


Jangan memotong kuku anda terlalu pendek sehingga melepasi bahagian daging. Ia boleh mendatangkan infection dan menjadi kuku tidak cantik.


Banyakkan memakan makanan yang menganduingi zink, asid folik, vitamin A & C. Ia akan membantu kuku anda lebih kuat dan tidak mudah patah.


Amalkan merendam kuku anda dengan susu suam agar kuku anda lebih kuat dan cantik bersih selalu.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...